En ensam plats

by Kristina Sandberg | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Björkhagen, Stockholm Sweden on 7/24/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Björkhagen, Stockholm Sweden on Monday, July 24, 2023
Det är våren 2016, och sedan Augustpriset två år tidigare har Kristina Sandbergs liv handlat om att resa land och rike runt och prata om hemmafrun Maj. Hon är en av landets mest efterfrågade författare, och hon vet att hon måste ta vara på den här möjligheten. Fast hon börjar känna sig på bristningsgränsen. Och så är det den där smärtan, en värk som strålar från bröstet ut i armen, handen domnar. Men hon skjuter upp mammografitiden, det är ju så mycket som ska göras först, texter som ska skrivas, resan med familjen till Cornwall, och så är hon inbjuden till Bergmanveckan på Fårö. Hon befinner sig i ett slags utmattningens frenesi, men vet att hon snart ska få vara ledig.

Så kommer ett samtal. Hennes pappa har dött. Han har hittats på golvet i sitt hus i Moliden. Och strax efter kommer domen: aggressiv bröstcancer, tre tumörer, en stor och två små. Livet vänds till att handla om förlust, om sorg, om kroppens skörhet och skräcken att dö från sina barn.

Kristina Sandbergs självbiografiska skildring av denna tid är en djupt gripande och inträngande text. Den blickar också tillbaka på uppväxten i 1970-talets Sundsvall. På trådarna bakåt i släkten och allt som går förlorat när hon tillsammans med sin syster måste sälja det som också varit faderns föräldrahem. Men framför allt handlar det om hur cancersjukdomen placerar henne på en mycket ensam plats. Där andras bemötande och tystnader drabbar, där orden inte når fram.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Espresso House Drottninggatan in Centrum, Stockholm Sweden on Thursday, July 27, 2023

Released 9 mos ago (7/27/2023 UTC) at Espresso House Drottninggatan in Centrum, Stockholm Sweden

WILD RELEASE NOTES:

En bok på vandring!

Välkommen till bookcrossing!
Kul att du har tagit hand om den här boken. Skriv gärna en rad om vad du tänker göra med den, så får de som tidigare haft hand om boken ett besked. Det går bra att vara anonym, men man kan också bli medlem, det är gratis och då kan du jaga fler böcker. Släpp gärna iväg den här boken när du är klar med den så att får den fortsätta sin resa.

Funderingar och mer information? Titta in på det skandinaviska forumet: http://www.bookcrossing.com/forum/31

Journal Entry 3 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Monday, July 31, 2023
En bok som byter bokhylla, ska läsas i höst.
Så glad att du tog dig tid att komma till BC-träffen den 27 juli 2023, Deepswamp, och du fick med dig ditt fina och tålmodiga barnbarn. Hälsa Love/Lowe!

Journal Entry 4 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Monday, January 22, 2024
Jag försökte verkligen, men jag fick ge upp, klarade inte av att läsa den. Kanske att den gjorde för ont.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.